top of page
monicabalza29

Software i Hardware


¡Benviguts una altre vegada!.


Per la següent tasca de cultura audiovisual, havíem de fer en parelles un treball / presentació sobre el Software i el Hardware.


Amb el meu company Juan García, hem desenvolupat el treball, aquí tenen el seu enllaç a l'entrada del seu blog on explica sobre el Software:



Arà bé, vaig explicar una miqueta que és el Hardware i un poc més d'informació sobre aquest concepte...






🅴🅻 🅷🅰🆁🅳🆆🅰🆁🅴:






Bàsicament, és refereix a les parts físiques i tangibles d'un sistema informàtic, els seus components elèctrics, electromecànics i mecànics.


Els cables, així com els gabinets o caixes, i qualsevol altre element físic. Són els que componen el maquinari o suport físic (Hardware).


El terme és propi de l'idioma anglès, i la seva traducció a l'espanyol no té un significat concorde, per tal motiu li ho ha adoptat tal qual és i sona, i se li pot definir també com: «Conjunt dels components que integren la part material d'una computadora».


Altres exemples on s'aplica el terme maquinari són, en relació als telèfons mòbils, les càmeres fotogràfiques, els reproductors digitals, o qualsevol altre dispositiu electrònic.





Clasificació:



Es divideix en dues categories...



  • Hardware principal:


Abasta tot el conjunt de components indispensables necessaris per a atorgar la funcionalitat mínima a una computadora.






  • Hardware complementari:


És l'utilitzat per a realitzar funcions més específiques, i que no són estrictament necessàries per al funcionament de la computadora.



Per exemple, uns audiòfons.
















Elements del Hardware:







  • Unitat central de processament:


Millor coneguda com CPU. És el component fonamental de la computadora, encarregat d'interpretar i executar instruccions i de processar dades.





  • Placa mare o base:


És el suport fonamental que allotja i comunica a tots els altres components.


Aquesta és un gran circuit imprès sobre el qual es suelda el chipset, les ranures d'expansió (slots), els sòcols, connectors, diversos circuits integrats, etc.

Las seves funcions principals són algunes com: la conexió física, l'administració, el control i distribucio d'energia electrica, les comunicació de dades, la temporizació, sincronisme, el control i monitoreo.







  • Memòria RAM:


La memòria RAM és coneguda com a memòria principal de la computadora, també com a memòria central o de treball. En ella s'emmagatzema temporalment la informació, dades i programes que la CPU llegeix, processa i executa.


RAM significa "Random Access Memory" (‘memòria d'accés aleatori’), es refereix a la memòria principal de la computadora, on resideixen programes i dades, sobre la qual es poden efectuar operacions de lectura i escriptura.








  • Hardware Gràfic:


Està compost principalment per les targetes gràfiques. Aquests components disposen de la seva pròpia memòria i unitat de processament, aquesta última anomenada unitat de processament gràfic (o GPU, sigles en anglès de Graphics Processing Unit). L'objectiu bàsic de la GPU és realitzar els càlculs associats a operacions gràfiques.


Abans d'aquestes targetes de vídeo amb acceleradors per maquinari, era el processador principal l'encarregat de construir la imatge mentre la secció de vídeo (sigui targeta o de la placa basi) era simplement un traductor dels senyals binaris als senyals requerits pel monitor; i bona part de la memòria principal (RAM) de la computadora també era utilitzada per a aquests fins.


Des de la dècada de 1990, l'evolució en el processament gràfic ha tingut un creixement vertiginós; les actuals animacions per computadores i videojocs eren impensables vint anys enrere, i ara gràcies a l'avanç de la tecnologia coneixem el món audiovisual i tecnológic com és avui.











Aquí deixo el nostre material visual. c;





36 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page