top of page
monicabalza29

"Arcane": l'antagonisme cromàtic


Hey!


Aquesta vegada us porto un petit anàlisi d'una de les sèries d'animació més actuals i revolucionàries d'aquests temps. Us estic parlant d'un dels últims projectes de Netflix, una sèrie de només 9 capítols que ens transporta a un món de fantasia, aventures i acció ambientat en escenaris Steampunk / Cyberpunk amb elements que no només ens introdueixen de cap en l'obra, sinó que a més fan referències a la història de l'art, manipula el disseny de personatges i els elements plàstics de manera tan enginyosa, que definitivament ha marcat un abans i un després en el món de l'animació 3D.


Avui faré un anàlisi curt de dues escenes, però ús la recomano molt, a més que si em poso a dir cada detall que té mai acabaré.




Trailer de la sèrie (per si vols fer-li una ullada):






Introducció a la sèrie



Per posar-vos una mica en context, aquesta sèrie no ve exactament d'una idea totalment nova de Netflix, originalment, la història és d'un videojoc anomenat "Leugue Of Legends", creat per la companyia Riot Games i que en els últims anys s'ha convertit en un símbol de la cultura gamer.


D'aquesta manera, pots imaginar-te el boom que va ser "Arcane" per aquesta comunitat... però, i si et dic que aquesta història és tan bona que no necessita res del joc per ser tan viral?

És a dir, si, si bé ja és una història coneguda per un col·lectiu, la meva germana va veure la sèrie sense saber res del joc i li va encantar moltíssim (i ara estem a l'espera de la segona temporada!).


Aquesta història submergeix a l'espectador en el precari equilibri entre la rica ciutat de Piltover i la sòrdida i oprimida Zaun. Ens va contant la tensió entre els dos estats, que s'incrementa, per una banda, a causa de la creació en Piltover d'una nova tecnologia anomenada "Hextech", que permet a qualsevol persona controlar l'energia màgica, per l'altra banda, es presenta l'aparició d'una nova droga en Zaun anomenada "Shimmer", que transforma als éssers humans en monstres.


La rivalitat entre les dues ciutats divideix a les famílies i amics en bàndols contraris, i aquesta sèrie ens narra, bàsicament d'això, d'un antagonisme entre parts que inicialment pertanyien al mateix bàndol, per dir-ho d'alguna manera.


La sèrie gira principalment al voltant de la història de les protagonistes: Vi i Jinx, dues germanes que per circumstàncies terribles acaben sent enemigues. No obstant això, "Arcane" compta amb un guió tan complet i carregat de desenvolupament de personatges, que el protagonisme no sols se centra en elles dos, sinó que també conté personatges secundaris molt rodons.




El color com essència dels personatges


Si hi ha una cosa destacable d'aquesta sèrie, són els colors, ja que cada personatge té un associat (per exemple, Jinx el blau, Vi el vermell, etc.).



(Jinx a la esquerra i Vi a la dreta)




Per a ser sincera, si em posés a explicar cada detall de la sèrie probablement no acabaria, i encara que sincerament m'agradaria fer-ho, avui solament faré una petita anàlisi de dues escenes en específic que considero que són una antítesi pel color, composició i moviment.




La primera escena (des de el minut 0:10 fins al minut 1:07)




En aquesta primera escena podem veure a Viktor (personatge secundari), un jove científic que desitja trobar la manera de revolucionar la societat amb ajuda de la fusió de la ciència i la màgia "Hextech". Des de molt petit, Viktor va estar molt malalt per culpa de les miserables condicions dels barris subterranis on va néixer i es va criar. La seva malaltia és una de les motivacions, ja que és una cosa terminal (mai ho diuen en la sèrie, però s'entén de manera tàcita que és una espècie de pulmonia).



(Em refereixo a això)




És a dir, aquesta escena suggereix que Viktor és un personatge que està evolucionant amb cada pas, i més endavant podem veure que ell realment aconsegueix deslliurar-se de la mala vida que portava en els mons subterranis per a trobar el seu lloc com un reconegut científic en la cort reial.


És de dia, els colors són càlids (encara que siguin una mica desaturats), groguencs i en clau alta. No obstant això, ara presentaré l'escena que l'antagonizta.






Aquí podem veure a un Viktor ja adult, que ha aconseguit fusionar-se amb la màgia "Hextech" i que lentament s'està curant de la seva malaltia. No obstant això, tot s'enfonsa després d'aquesta escena, i considero que en ella mateixa està la premonicions del que passarà a continuació amb el personatge.


Contrària a la primera, aquí és de nit, els colors són freds i tiren més als morats i blaus, completament contraris als anteriors. A més, vas notar el detall en la composició?, si estàs pensat que Viktor ara corre cap al costat contrari, has donat amb el que volia exposar en aquesta anàlisi. Aquesta escena és molt important, ja que marca la involució del personatge, que va (igual que els vaixells) al sentit contrari de l'evolució, està retrocedint en haver-se fusionat amb la màgia, i això clarament tindrà greus conseqüències més endavant (però no faré el spoiler).


Aquesta escena quan la vaig veure per primera vegada, si bé podia sentir que finalment Viktor s'estava alliberant de la seva malaltia, em transmetia un sentiment de melancolia, com si alguna cosa no estigués anant realment bé, i no va ser fins a la quarta vegada que em vaig veure aquesta escena que ho vaig notar.







Això va ser tot per aquest petit anàlisi, espero que t'hagi agradat llegir-ho tant com a mi escriure-ho. Fins després! c;


3 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Kommentare


bottom of page