top of page
monicabalza29

ℚ𝕦è é𝕤 𝕦𝕟𝕒 𝕚𝕞𝕒𝕥𝕘𝕖 𝕡𝕖𝕣 𝕒 𝕞𝕚?...

Actualizado: 22 dic 2020


Encara segueixo sense trobar les paraules perfectes per a definir aquesta paraula tan especial. Una imatge pot guardar tants significats, que té milers d'interpretacions depenent a la persona que li facis aquesta pregunta.


Per concepte coneixem que la imatge és una representació visual i selecció de la realitat, que manifesta l'aparença visual d'una cosa real o imaginari. El 99% del nostre dia a dia està compost per imatges, i podem trobar-les obrint els nostres ulls, o mantenint-los tancats.


Per a mi una imatge està formada per records i símbols, en elles guardem els nostres més profunds pensaments o congelem un moment en el temps, podem mantenir vius molts records que atresorem o que ens fan reviure les emocions que sentim en aquell moment, ens teletransporta al que va ser com si fossin màquines de viatge en el temps...



Aquesta imatge és un exemple d'això, la vaig prendre quan vaig poder sortir a caminar després de mesos a casa a causa de la quarantena. Vaig voler guardar aquest moment per a poder recordar-lo, la llibertat que vaig sentir aquella tarda després de tants dies de tancament.

Fins i tot encara quan la veig, puc sentir els raigs del sol en el meu rostre, i el so de les plantes en ser mogudes pel vent.



-···-


Però, una imatge no és solament un arxivador de records o una màquina per a saltar en el temps, ja que en la nostra ment també podem trobar-les. En tancar els ulls podem visualitzar aquest món que només existeix dins de nosaltres, som capaços d'imaginar una cosa completament diferent a la realitat, i això no és el millor, sinó que també podem compartir el que s'amaga en la nostra imaginació.



Mitjançant recursos com les arts plàstiques podem plasmar el que visualitzem en la nostra ment...

Aquesta il·lustració de Rébecca Dautremer ho explica a la perfecció, amb l'ajuda de l'eina adequada poden plasmar imatges mentals i transmetre sentiments, transportar a l'espectador a un moment en especific i fins i tot, enviar un missatge.



-···-


I això em porta al meu següent punt, les imatges a més de formar gran part de la nostra vida diària, també són una forma de comunicació, a través d'elles podem transmetre un pensament, expressar una idea o enviar un missatge. Amb elles podem fer que l'espectador es qüestioni i donar el nostre punt de vista sense usar paraules, tot queda a lliure interpretació.


Quan volem enviar un missatge utilitzant algun recurs visual, aquest arriba primer als nostres ulls i van més enllà d'ells. Alguna vegada has escoltat aquesta frase que diu que els ulls són la porta de l'ànima?, potser no està tan equivocada després de tot, ja que una imatge no té la necessitat de paraules, i això ho fa encara més especial.



Aquesta performance de Marina Abramovic em sembla simplement genial, sense necessitat de posar paraules en la seva obra ja està enviant un missatge visual.






Finalitzant aquesta entrada, la meva resposta a la pregunta seria que una imatge és un moment congelat en el temps, una via per a tornar al passat, un missatge per ser desxifrat i un món intern que som capaços de veure i compartir.

24 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page