top of page
monicabalza29

La il·luminació




Benvingudes i benvinguts una altra vegada!


Per aquesta primera activitat del primer trimestre havien de fer exercicis d'il·luminació, per això, aquesta tasca estarà dividida en dues parts, en la primera part explicaré una miqueta sobre la il·luminació i també els tipus d'il·luminació que existeixen, també, mostraré les fotografies que vaig fer amb el meu grup per aquesta activitat.


Et deixo els enllaços dels blog's dels meus companys perquè li donis un cop d'ull:



Sense més que dir, comencem...



Primer que res, et definiré que és la llum, aquesta és una forma d'energia que il·lumina les coses i les fa visibles, i existeixen dos tipus de font de llum: La llum natural (Es troba a la natura, i és conec com font principal de llum natural al sol) i la llum artificial (que és produïda per l'ésser humà i normalment ve dels llums o les bombetes, l'avantatge més gran d'aquesta és que pot ser manipulada a la nostra voluntat).

Què és la il·luminació?:

Segons el concepte que ens dóna la RAE, la il·luminació, és el conjunt de llums que il·luminin un lloc, o l'acció d'il·luminar.


Però, en la fotografia aquest concepte és expandeix més, ja que la llum en la fotografia és utilitzat per a il·luminar una escena o a la persona, animal, objecte, etc.


Sigui en fotografia, cinema sigui televisió, la llum és el factor més important en la fotografia, ja que sense llum, no tindríem imatges.


Llaura que he explicat que és la llum i la il·luminació, vaig explicar els tipus d'il·luminació que existeixen.


Tipus d'il·luminació:


  • Llum natural: Com ja vaig dir abans, la llum pot ser artificial o natural, i aquesta última prové de la naturalesa, normalment de la llum solar, encara que també pot venir de la lluna, a pesar que és més tènue que l'anterior.

  • Llum artificial: Aquesta és creada per l'ésser humà, i el seu principal avantatge com vaig dir anteriorment és que podem manipular-la a la nostra voluntat.


  • Il·luminació suau o difusa: en ella predominen els tons clars, gairebé pastissos.


  • Il·luminació directa o contrastada: és la contrària a la llum suau, predominen els tons foscos que li donen dramatisme a la imatge, fins i tot poden arribar a ser terrorífiques.


  • Llum lateral: El focus de llum prové des d'un dels costats respecte al subjecte, i és ideal per a representar la textura.


  • Llum frontal: El focus de llum es troba perpendicular al lent de la càmera, il·luminant així al subjecte en tot el seu primer plano, això genera un efecte que aplana les imatges.


  • Contrallum: Contrària a l'anterior, en la il·luminació contrallum, el focus prové de la part posterior del subjecte, deixant el frontal a les fosques parcialment o íntegrament, generant una sensació de misteri en l'ull espectador.






Activitat:



Il·luminació bàsica:





Il·luminació Paramount/Glamour/Papalllona:







il·luminació Rembrandt:





Il·luminació Split:





Il·luminació de perfil:




29 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page