top of page
monicabalza29

Anàlisi fotogràfic



Héctor Rondón Lovera:


Títol: "Ayuda del padre".

Autor: Héctor Rondón Lovera.

Nacionalitat: Veneçolà.

Any: 1961.

Gènere: Fotoperiodisme.


Va nèixer en una petita localitat en els plans veneçolans, RondónLovera es trasllada als seus 15 anys a la ciutat de Maracay on va treballar un lustre com a lampista, taxista i en esdeveniments esportius menors de beisbol local. Es va traslladar a la ciutat dels Teques, més prop de Caracas, on va començar com a fotògraf.


Els seus primers treball com a tal van ser amb el departament de premsa de l'Estat Miranda i de la llavors coneguda com PTJ. Després d'això va entrar al diari La República.


La fotografia se'ns presenta en format vertical en format estàndard, a blanc i negre. En la fotografia es pot observar a un sacerdot auxiliant a un soldat durant un aixecament de la guerrilla veneçolana dels ForcesArmades d'Alliberament Nacional. Aquesta foto va ser la guanyadora del Premi World Press Photo 1962, va anar també mereixedora del premi Pulitzer en 1963.


La imatge aconsegueix congelar el moment en el qual un pare està ajudant a un soldat ferit a causa de l'enfrontament. Es pot observar al costat l'arma deixada en el sòl, i al mateix temps, les bales escampades per la zona. El rostre del pare ens mostra una expressió de preocupació i por, ja que observava als franctiradors que apuntaven les seves armes en aquest precís instant. Mentrestant, podem veure com el moribund soldat se subjecta als seus braços amb tot just força. És una imatge que transmet la por de la guerra viscuda en carn pròpia, la incertesa del que pugui passar en aquest precís instant si apartes l'ull de la boca de l'arma que t'apunta sense pietat.







Ronaldo Schemidt:

Títol: Crisi Veneçolana.

Autor: Ronaldo Schemidt.

Nacionalitat: Veneçolà.

Any: 2017.

Gènere: Fotoperiodisme.


Ronaldo Schemidt és un fotoperiodista veneçolà, que ha cobert esdeveniments socials, polítics i esportius d'importància internacional, a més de les seves activitats com a fotògraf, també ha tingut algunes incursions com a professor en alguns cursos relatius a la seva professió.


En 2018 va guanyar el Premi World Press Photo of the Year per la seva fotografia de José Víctor Salazar Balza encès en flames en les protestes de Caracas contra el president Maduro el 3 de maig de 2017.​ És el segon veneçolà a aconseguir aquest premi després d'Héctor Rondón Lovera qui el va guanyar en 1962. L'any 2018 també va guanyar una menció honorífica de la Societat Interamericana de Premsa (SIP), una nominació del premi Gabriel García Márquez i una Menció honorífica en el Picture of theYear pel treball fet a Veneçuela en les protestes de l'any 2017.L'any 2020 gana el Premi a l'Excel·lència Periodística, de la Societat Interamericana de Premsa en la categoria fotografia, pel seu treball a Bolívia.


La fotografia mostra una escena a color, destaquen els tons taronges i vermells del foc que brillen impactant a l'espectador. El format usat és horitzontal estàndard i té una alta exposició.


La imatge ens presenta a un personatge principal, en primer pla, cremant en flames, mentre corre del foc que aconsegueix aconseguir-lo i comença a consumir part del seu cos. La foto, capturada en el moment exacte, aconsegueix congelar el moment en el qual l'home corre amb el foc a la seva esquena, que també aconsegueix aconseguir la seva roba i la màscara que cobreix el seu rostre.




26 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page